Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DOKUMENTI IN OBRAZCI

(Arhivska stran)

 

Direkcija upravljavcem cest zaradi boljšega razumevanja problematike predlaga uporabo Usmeritev za upravljavce, kjer je natančneje opisan postopek vzpostavitve evidence zemljišč pod cestami.

 

Objavljamo vzorec osnovne XML datoteke za občino, ki mora spremljati pripadajoče sloje dejanske rabe.


Objavljamo tudi primer izdelanega elaborata za državne ceste na območju "Petrovo Brdo", ki vsebuje osnovno XML datoteko in pripadajoče sloje v stisnjenem dokumentu (zip).

 

Upravljavcem priporočamo, da v postopku z lastniki nepremičnin, ki bodo vložili zahtevek za uvedbo tehničnega postopka (skladno z 8. členom ZEDRZ), uporabljajo pripravljen obrazec, vlagatelju pripombe pa zagotovijo kopijo vložene pripombe, saj bo ta dokument potreben v primeru vložitve zahteve za izvedbo upravnega postopka. 

 

V primeru uvedbe upravnega postopka bo Direkcija morala pridobiti vso dotedanjo dokumentacijo, ki jo bo najprej zahtevala od vlagatelja zahtevka za upravni postopek; če je vlagatelj zahtevka ne bo imel, jo bo zahtevala od upravljavca evidence, na podatke katere je posameznik pričel upravni postopek.